Logitech lanceert Mevo Core micro four thirds camera voor draadloos streamen, content maken (2024)

Table of Contents
Bron(nen) Gelijkaardige Artikels

Logitech heeft zojuist de Mevo Core 4K gelanceerd, een draadloze camera met micro four thirds sensor die ontworpen is voor live streaming en het maken van content. Dit markeert de overstap van het merk van webcams naar de ruimte met verwisselbare lenzen. De Mevo Core legt tot 4K 30fps video vast en kan volledig draadloos bediend worden via de Mevo Multicam-app van Logitech. De verkoopprijs voor de camerabehuizing is vastgesteld op $999.

Camera Launch

Het micro four thirds (MFT) ecosysteem heeft er een verrassend nieuw lid bij: Logitech lanceert zijn eerste camera met verwisselbare lens, de Mevo Core. Dankzij de grotere sensor biedt de Mevo Core een aanzienlijk hogere beeldkwaliteit dan de typische webcam. Tegelijkertijd zorgen de draadloze mogelijkheden en de integratie met de Mevo Multicam-app van Logitech ervoor dat de setup en workflow eenvoudiger blijven dan bij meer professioneel georiënteerde camera's.

De Mevo Core heeft een 8,3 MP MFT CMOS-sensor die tot 4K 30fps video vastlegt in een 16:9 beeldverhouding. HDR en elektronische beeldstabilisatie zijn ingebouwd. Er wordt geen lens meegeleverd, maar de MFT-lensvatting betekent dat u kunt kiezen uit een brede selectie van onder andere Panasonic (Lumix), OM System, SIGMA en Tamron. Logitech beveelt enkele lenzen aan die "vooraf getest zijn voor optimale prestaties", zoals de OM System 14-42 mm EZ, de Sigma 16 mm f/1.4 en de LUMIX G 14-42 mm PZ. Ondersteuning voor MFT-adapters is momenteel nog niet beschikbaar, maar staat wel op de planning.

De camera is een smaakvol eenvoudige en compacte zwarte kubus, zonder scherm of bediening aan boord (behalve een enkele knop voor aan/uit en het starten/stoppen van de opname). In plaats daarvan wordt elke opnameparameter op de Mevo Core draadloos bediend via de Mevo Multicam-app, inclusief belichtings- en meetinstellingen, audiomixing, scherpstelling en zelfs optische zoom, mits de aangesloten lens dit ondersteunt.

De Mevo Multicam-app fungeert als het controlecentrum voor elke opstelling met één of meer camera's uit de Mevo-familie, inclusief de kleinere Mevo Start en de Mevo Go-app (die van uw smartphonecamera een videobron maakt). Met ondersteuning voor WiFi 6E en Bluetooth 5.1 zou dit de doorgaans lastige taak om een ingewikkelde camera-installatie aan de praat te krijgen, moeten vereenvoudigen.

Video kan worden verzonden via HDMI, NDI en SRT protocollen, en de Mevo Multicam app ondersteunt directe live streaming naar YouTube, Twitch, Facebook Live en andere platforms. Het kan ook worden gebruikt als webcam op populaire videoconferentieplatforms zoals Zoom, Microsoft Teams, Google Meet, enz.

Op audiogebied heeft de Mevo Core een array van drie microfoons die ruimtelijke audioverwerking en ruisonderdrukking biedt. Veel live streaming scenario's maken echter gebruik van een speciale audiofeed van externe microfoons of interfaces. In dergelijke gevallen kunt u, naast de gebruikelijke 3,5 mm TRS-ingang en audio via USB-C, ook audio routeren van een microfoon die is aangesloten op het mobiele apparaat dat u bestuurt, of van de Mevo Go-app.

Handig is dat de batterij van de Mevo Core uitneembaar is en 6 uur meegaat, hoewel USB-C voeding gebruikt kan worden voor langere streamingsessies. Meerdere ¼-20 bevestigingspunten zijn aan alle zijden beschikbaar voor flexibiliteit bij het bevestigen van accessoires en het maken van aangepaste opnamesets.

De

Mevo Core (alleen behuizing) kost $999 voor de configuratie met alleen de behuizing (waarmee hij het rechtstreeks opneemt tegen de Blackmagic Micro Studio Camera 4K G2) en is verkrijgbaar bij Amazon, net als de bundel met het LUMIX 45-175 mm zoomobjectief.

Bron(nen)

Gelijkaardige Artikels

Logitech lanceert G Pro X 60 Lightspeed draadloos gaming-toetsenbord voor $ 17910-04-2024Logitech lanceert MX Brio 4K webcam voor $199,9906-03-2024Logitech geschaad door Rode Zee-crisis24-01-2024Logitech G502 X Plus Millenium Falcon speciale editie gamingmuis lanceert18-10-2023Logitech MX Anywhere 3S en MX Key S debuteren met kleine wijzigingen01-06-2023Logitech Logi Dock Flex nieuw docking station voor hot desking onthuld27-05-2023Logitech MX Keys S: Ontwerp, prijs en releasevenster voor nieuw draadloos toetsenbord gelekt12-05-2023
Overheidsinvesteringsfonds van Saoe...
Polar: Bestaande smartwatch krijgt ...

Please share our article, every link counts!

> Overzichten en testrapporten over laptops en mobieltjes > Nieuws > Nieuws Archief > Nieuws archieven 2024 03 > Logitech lanceert Mevo Core micro four thirds camera voor draadloos streamen, content maken

Vishal Bhardwaj,2024-03-21(Update:2024-03-21)

Logitech lanceert Mevo Core micro four thirds camera voor draadloos streamen, content maken (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Manual Maggio

Last Updated:

Views: 6261

Rating: 4.9 / 5 (69 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Manual Maggio

Birthday: 1998-01-20

Address: 359 Kelvin Stream, Lake Eldonview, MT 33517-1242

Phone: +577037762465

Job: Product Hospitality Supervisor

Hobby: Gardening, Web surfing, Video gaming, Amateur radio, Flag Football, Reading, Table tennis

Introduction: My name is Manual Maggio, I am a thankful, tender, adventurous, delightful, fantastic, proud, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.